dijous, 26 de maig del 2016

D’Ací i d’Allà


Dibuix de l’Emili Ferrer. Portada del número d’octubre de 1924, amb una estètica molt prototípica dels feliços anys vint.



D’Ací i d’Allà fou una revista tocada i posada dirigida a la burgesia catalana. Es va editar del gener del 1918 al juny del 1936, coincidint amb l’inici de la guerra civil espanyola. En la seva primera etapa (fins al 1931) fou mensual. Després, la publicació passà a trimestral. En total n’aparegueren 185 números.

Tractà temàtiques molt diverses, la majoria de les quals relacionades amb l’art i la cultura. Contenia reportatges sobre esdeveniments, personalitats i edificis, entre altres, plens de fotos en blanc i negre de les quals molts cops no se’n podia apreciar gran cosa. També fruïa d’il·lustracions i poesies d’autors nostrats, així com textos més llargs (obres de teatre, novel·les, etc.) d’autors estrangers. Ara, si per una cosa destacava era pels vistosos dibuixos de les seves portades, de les mans de diversos dels artistes de moda.

A l'Arxiu de Revistes de Catalunya Antigues de la Memòria Digital de Catalunya podeu consultar-ne digitalment tots els exemplars.